Generació Z i Millennials en el e-commerce

Sabíeu que els joves d’entre 16 i 21 anys, la coneguda com a Generació Z, són més propensos a comprar a les botigues físiques que no pas els joves d’entre 21 i 36 anys, els Millennials?

Aquest fet, per sorprenent que pugui semblar, podriem trobar la seva explicació a Instagram, la xarxa social que juntament amb YouTube és la que més fan servir els de la Generació Z. Aquestes xarxes, molt utilitzades en el marketing digital, permeten filtrar sectors de població segons els seus interessos, gustos, afinitats… el que vulguis! Les xarxes doncs han ajudat a que els comerços minoristes puguin arribar al sectors de població més jove. Molts d’aquests comerços minoristes, tot i promocionar-se per internet, no disposen de cap plataforma de venda online.
L’estudi fet per GlobalWebIndex va arribar a la conclusió que tot i que la Generació Z és que que està més connectada a la xarxa, i que per tant ens podria fer pensar que prefereixen el comerç electrònic, el 69% dels enquestats van respondre que són més partidaris de comprar els seus productes a una tenda física. En canvi, el 61% dels millenials aposta pel comerç electrònic.

Els mètodes de pagament segurament també ens puguin donar una explicació a aquests resultats: Els més joves prefereixen pagar en efectiu, i a mesura que l’edat augmenta aquesta preferència canvia d’una forma radical. La Generació Z és la més propensa a utilitzar aquest mètode de pagament, el 44% dels enquestats ho van afirmar. Una explicació a aquest fet és que al ser molts d’ells menors d’edat ens pot fer pensar que no disposen de compte bancari ni per tant tampoc targetes de crèdit.


Rebaixes i estalvi
La Generació Z és molt més propensa a l’estalvi que no pas els Millenials, i esperen a que el producte estigui rebaixat per comprar-lo. De fet, un altre estudi fet per el banc britànic HSBC va concloure que el 72% dels joves, si els donessin 1.000€, els ingressarien en un compte bancari per estalviar-los, i en canvi només ho farien el 55% dels Millennials.
Finalment, una dada molt interessant és que gairebé la meitat dels joves de la Generació Z, a l’hora de comprar, es fixen molt més en la marca ja que són més partidaris de comprar a negocis minoristes independents o un productes sostenibles abans que a grans marques internacionalment conegudes.
Si estàs pensant en millorar la imatge digital de la teva marca, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic info@portidees.com o, a través del nostre web www.portidees.com.

Leave a Comment