Claus per crear un Storytelling impactant

En les darreres dècades el storytelling s’ha posat molt de moda, sobretot gràcies a les xarxes socials, tot i que els éssers humans portem incorporat dins del nostre ADN la capacitat d’explicar històries mitjançant tota mena d’imatges.

La comunicació i el marketing ha evolucionat molt en els darrers anys, fins al punt d’haver creat una nova filosofia a l’hora de vendre i de comunicar. El marketing ja no es tracta d’allò que vens, sinó d’aquelles històries que expliques.

És essencial doncs que totes aquestes històries transmetin unes emocions que permetin que els consumidors si sentin identificats, cal que considerin aquestes marques com a pròpies, i que aquest valor emocional les col·loqui per sobre de la competència. El Storytelling juga un paper clau en el procés de fidelització, no és el mateix que els clients els agradi una marca que els clients sentin amor per aquella marca, lovemark.

Claus per crear un Storytelling impactant

Hi ha moltes formes de crear Storytellings, ja pot ser a través d’un article, d’un vídeo marketing, o fins i tot a través d’una simple imatge amb una frase o paraula.

 Sense motivació no hi pot haver emoció. Cal crear emocions, cal que els usuaris reaccionin a ella, sense aquests conceptes no hi haurà mai emoció. L’emoció, juga un paper fonamental, ja que l’usuari s’ha de sentir identificat amb allò que li estan explicant, que allò que s’explica pugui recordar-li un moment de la seva vida.

El motiu principal o leitmotiv fa referència a la raó de ser. Això consisteix a identificar un missatge que s’anirà repetint al llarg de la història per crear constantment vincles i reforçar-los. 

Un altre element primordial és la capacitat de captivar a través de l’storytelling. Es tracta de captar l’atenció des d’un inici i no deixar-la anar. Per això, és important crear dualitats en el missatge i crear incertesa a la història, de tal manera que cada receptor ho interpreti segons ho desitgi i crei un vincle més profund.

És sempre preferible que una història sigui atractiva i fàcil de recordar. Com més senzilla, més fàcil serà d’explicar, compartir i arribar a més persones. 

Finalment, no t’oblidis que la gràcia de l’storytelling és jugar amb el missatge. Per això, has de crear històries que siguin màgiques, extraordinàries o que toquin la fibra dels espectadors.

Un exemple d’una marca que fa ús del storytelling d’una manera perfecte és Estrella Damm, creant anuncis que s’allunyen cada vegada més dels típics spots dels que estem acostumats, per crear petites pel·lícules dotades de sensacions i valors. 

“Mediterràniament” és el lema estiuenc per la gran majoria dels joves i uns dels hashtags més utilitzats en les publicacions a Instagram. A més a més, les bandes sonores dels anuncis d’Estrella Damm s’han convertit també en la cançó de l’estiu durant molts anys consecutius. Això fa que es creï una associació de sentiments i respecte entre els consumidors i la marca. 

Has pensat en un nou plantejament de comunicació de la teva empresa? Vols entrar o expandir-te de forma efectiva en el món de les xarxes socials? Posa’t en contacte amb nosaltres i farem un projecte adaptat a les teves necessitats: info@portidees.com o, a través del nostre web www.portidees.com

 

Leave a Comment